Op dinsdag 7 maart onthulde Australië het lied en de artiest voor het Eurovisie Songfestival. Terwijl het in Europa nog vroeg in de ochtend was, maar de dag al ten einde liep in Australië, werd bekend dat Isaiah Firebrace Australië mag vertegenwoordigen met het lied Don’t Come Easy. Voor de 17-jarige Isaiah betekent dit een droom die uitkomt. Net zoals voorgaande jaren werd de inzending intern bepaald.

Isaiah is slechts 17 jaar, maar mag zichzelf al winnaar noemen van de Australische X Factor. Geruchten gingen al een tijdje de ronde dat hij wellicht Australië zou vertegenwoordigen. Het lied is geschreven door hetzelfde duo dat verantwoordelijk was voor het lied van vorig jaar: het succesvolle Sound of Silence van Dami Im. Tevens verzorgde dit team ook de debuut single It’s Gotta Be You van Isaiah, welk een groot succes werd. Het Songfestival-lied kan het best omschreven worden als een hedendaagse ballade waarin Isaiahs vocalen prima tot z’n recht komen. Isaiah zingt over dat je je droom nooit moet opgeven, al is het soms nog zo moeilijk.

Al tientallen jaren zendt Australië het Eurovisie Songfestival uit. In 2014 mocht Australië eindelijk een optreden verzorgen op het festival in Kopenhagen: Jessica Mauboy zong het lied Sea of Flags als intervalact. Grappig detail is dat Isaiah Mauboy beschouwt als één van zijn grote voorbeelden. Het jaar daarop mocht Australië voor het eerst deelnemen. Dat werd een succes. Het nummer Tonight Again van Guy Sebastian werd vijfde in 2015 en een jaar later greep Dami In met het nummer Sound of Silence nét naast de overwinning. Australië moet iedere keer door de European Broadcasting Union uitgenodigd worden om deel te mogen nemen aan het Songfestival. Voor de Europese landen zijn de regels anders en bovendien makkelijker. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Australië ook in de toekomst vaker zal deelnemen, zeker met de goede resultaten uit het verleden in het achterhoofd. Mocht Australië winnen, dan zal het festival – het jaar erop – niet op het eiland gehouden worden maar in een Europees land. Welk land dat dan wordt, bepaalt de Australische omroep in samenspraak met de organisatie.